WINTER

2020 | 5’22’’ | Animation | SANS DIALOGUE

Sélection : Breedbeeld Kort Film Festival – Belgique (2020)

Synopsis

Een zoon zorgt voor zijn vader, maar door hun gespannen relatie worstelt de zoon hiermee. Hij zit vast in een situatie waar hij voor iemand moet zorgen die hij haat. Dit creëert een innerlijk conflict waarbij zijn acties in strijd zijn met zijn emoties.

Intentie

De intentie is om aan te tonen hoe je iemand tegelijkertijd kan haten en van kan houden. In Winter wordt het aangetoond door een conflict binnen een familie, specifieker de relatie tussen een ouder en kind. Ook al heeft een ouder voor je gezorgd vanaf het moment dat je geboren bent, kan je als kind je ouder nog steeds verachten door bepaalde redenen. Als ouder, ook al heb je alles gedaan om je kind een comfortabel leven te geven, dit belooft niet dat de liefde van je kind voor jou een onvoorwaardelijke liefde is. Gevoelens veranderen en botsen met elkaar, net zoals mensen en hun relaties veranderen doorheen de jaren.

Ana Zhou

Biografie

Ana Zhou is geboren in 1996 te Brugge. Sinds haar kindertijd, was ze gefascineerd door animatie door het bekijken van vroegere 2D animatie cartoons op televisie. Verwonderd door de verbeelding en creativiteit van animatie, begon ze in haar vrije tijd te tekenen, wat later een hobby werd. Na haar middelbare opleiding, heeft ze besloten om haar artistieke kant te volgen en besloot ze haar in te schrijven in LUCA School of Arts te Brussel.