Graines de Cinéastes is een project met regisseuses* die in de Belgische filmwereld starten. Wij willen bijdragen tot de zichtbaarheid en de vertegenwoordiging van de nieuwe generatie van filmmakers*

Deze jaar, zal het festival hybride zijn : het festival zal deels online en deels op locatie doorgaan. Wij hopen dit jaar dat de voorstellingen fysiek door kunnen gaan:

  • Filmvertoningen en Q&A, face-to-face en broadcast – direct
  • Fysieke rondetafelgesprekken die online uitgezonden worden via streaming Vimeo op onze verschillende communicatieplatforms
  • Catalogus van films in streaming

…een heel programma, nietwaar?

Het is met groot plezier dat Graines de Cinéastes haar eerste oproep tot films lanceert! Tot 7 maart 2021 om 23.59 uur ontvangen wij graag uw realisaties.

Om in aanmerking te komen moet dit uw eerste film ofwel een tweede kortfilm zijn, ten vroegste in 2017 gemaakt. Het kan zowel fictie, documentaire als animatie zijn, met een duur van 3 tot 58 minuten. Indien uw film in een andere taal dan in het Frans is, zullen we de films met Engelse of Franse ondertiteling met voorrang selecteren. Het team is vooral Franstalig. Daarom uw film niet in het Frans is, ondertitels zijn sterk aanbevolen. Daarnaast moet de regisseuse haar woonplaats in België hebben.

Onze selectiecriteria zijn niet alleen op de kwaliteit gebaseerd maar vooral op het oog op de wereld en de vertaling van de realisatie. 

Wij wachten vol ongeduld op uw projecten!

* Iedereen die zich als ‘vrouw’ identificeert’

Je hebt nog …

0Days0Hours0Minutes0Seconds

Om uw film te registreren