• Het team is weer in grote getale aanwezig om de 14e editie van het Festival Elles Tournent – Dames Draaien voor te bereiden! De data zijn bevestigd, we komen opnieuw bijeen van 27 tot 30 januari 2022 om fantastische films te ontdekken, te discussiëren, te delen en we hopen ten zeerste dat de sanitaire omstandigheden ons zullen toelaten dit persoonlijk te doen.

Dames Draaien is actief in de artistieke en culturele wereld, vooral dan om het werk van vrouwen  in de audiovisuele en multimedia sector te promoten.

Ook dit jaar weer unieke films, nieuwe releases, ontmoetingen en discussies… Dames Draaien verwelkomt vrouwelijke filmmakers uit de hele wereld. Kom ze ontmoeten op het festival en je enthousiasme met hen delen.

Het verkennend onderzoek naar de plaats van vrouwen in de filmindustrie in Franstalig België maakt deel uit van een belangrijk media-nieuws.

De vereniging is ook actief op lokaal vlak en gaat via het project On The Road (OTR) de boer op om bij plaatselijke verenigingen films van vrouwen te tonen en te bespreken.