OPROEP VOOR FILMS GRAINES DE CINÉASTES

Deadline: 24/072022

Het team van Graines de Cinéastes is druk bezig met de voorbereidingen voor de tweede editie van het Festival.

Dit jaar richten we ons weer op eerste en tweede korte films in alle genres. De films moeten tussen 3 en 40 minuten lang zijn. Graines de Cinéastes richt zich op vrouwelijke filmmakers in België, dus je moet Belg zijn of in België wonen.

OPROEP VOOR FILMS FESTIVAL ELLES TOURNENT

Deadline voor inzendingen: 7/11/2022

Het festival Elles Tournent biedt films uit de hele wereld, gemaakt door vrouwen. Vernieuwende, soms verontrustende en altijd stimulerende producties, previews, ongeziene vertoningen, interventies en debatten!

Alle filmcategorieën worden geaccepteerd: korte en lange speelfilms, fictie, documentaire, animatie, experimenteel.

Dames Draaien is actief in de artistieke en culturele wereld, vooral dan om het werk van vrouwen  in de audiovisuele en multimedia sector te promoten.

Ook dit jaar weer unieke films, nieuwe releases, ontmoetingen en discussies… Dames Draaien verwelkomt vrouwelijke filmmakers uit de hele wereld. Kom ze ontmoeten op het festival en je enthousiasme met hen delen.

Het verkennend onderzoek naar de plaats van vrouwen in de filmindustrie in Franstalig België maakt deel uit van een belangrijk media-nieuws.

De vereniging is ook actief op lokaal vlak en gaat via het project On The Road (OTR) de boer op om bij plaatselijke verenigingen films van vrouwen te tonen en te bespreken.