Presentatie

Een collectief, een naam, een energie, een team dat besluit om een lacune in ons cultureel landschap op te vullen, en al snel is een Festival van films, gemaakt door vrouwen, een feit.

Elk jaar organiseert ‘Dames draaien’ een festival. De cineastes komen zelf hun film voorstellen. Na elke projectie is er een debat met het publiek. Het festival bestaat uit de voorstelling van zo’n 20 films, uitreiken van de prijs ‘Cinegelijk’ aan een student(e) die een film gemaakt heeft met als thema de gelijkheid man-vrouw, een activiteit in de secondaire scholen ‘gelijkheid in de cinema’ met speciale voorstellingen, vooraf is er technische uitleg over filmen en achteraf is er een debat over de gelijkheid man-vrouw; verder zijn er tijdens het festival nog talrijke interventies en debatten met experts over de aangebrachte thema’s en is er een MasterClass voor publiek en professionelen uit de filmwereld waarbij gefocust wordt op techniek, ook een aspect dat bij het maken van een film te pas komt.

INSCHRIJVING

Het team van Elles Tournent – Dames Draaien is verheugd met de opening van filmapplicaties voor de 13e editie van het festival.

FOTO’S EN MEDIA

Ontdek de foto’s en video’s van de 12e editie van het festival.

ARCHIEVEN

Vind hier de archieven van eerdere festivals.