Het team van Graines de Cinéastes is druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste editie van het festival. Dit jaar hebben we ons gefocust op de eerste en tweede prestaties van korte films, alle genres. Het programma is voltooid, wij kunnen niet wachten om het met u te delen.

Het festival zal bestaan ​​uit:

  • 2 vertoningen van + -10 films en Q&A met de regisseurs* (7 & 8 mei in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel – ook online beschikbaar op Vimeo);
  • 2 face-to-face ronde tafels met de volgende vragen: Hoe zit het met de impact van de # MeToo-beweging en de gezondheidstoestand van de Belgische Franstalig cinema? (8 mei in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel – ook online beschikbaar op Vimeo);
  • Een catalogus met een dertigtal films, waaronder nationale premières, gestreamd op het SOONER-platform (9 tot 16 mei) gekoppeld aan interviews met de regisseurs* om hun bedoelingen en hun visie te achterhalen.

Het project promoot vrouwelijke regisseurs* die beginnen in de wereld van de Belgische cinema. We willen bijdragen aan de zichtbaarheid en representatie van de nieuwe generatie filmmakers*.

Het project Graines de Cinéastes vond zijn oorsprong in de vzw Elles Tournent – Dames Draaien, die het werk van vrouwen* in de artistieke en culturele wereld in het algemeen en in het bijzonder in de audiovisuele sector bevordert en waardeert. Daartoe ontwikkelt de vereniging activiteiten zoals het creëren en animeren van sociaal-culturele evenementen, festivals, workshops, filmclubs en conferenties.

* Iedereen die zich als een «vrouw» identificeert

Onze partners