PRIJSUITREIKING

De prijs CinemaGelijk van de Vrouwenraad wordt toegekend aan het eindwerk van een student(e) met een vernieuwende, niet-stereotiepe visie op het thema vrouwen en/of sociaal-cultureel bepaalde relaties tussen vrouwen en mannen (gender). De film moet gerealiseerd zijn tijdens het schooljaar 2011-2012-2013 in het kader van een Onderwijsinstelling van het Hoger Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Alle filmcategorieën zijn toegelaten: kortfilms, langspeelfilms, experimentele films, documentaires, fictie of publiciteitsspots op voorwaarde dat het thema gelijkheid v/m roldoorbrekend en wars van stereotiepen behandeld wordt.

 

DSC_0270

De selectie gebeurt door een jury samengesteld uit docenten (v/m), professionals (v/m) uit de film- en artistieke wereld en genderexperten (Vrouwenraadvoorzitter Magda De Meyer, filmmaakster Saddie Choua, Nora De Kempeneer van De Markten, Juliette Duret van Bozar Cinema, genderexperte Magda Michielsens, Linda Van Tulden van Piazza dell’Arte, actrices Mieke Verdin en Hilde Wils, Marleen François van Sabam en Joke Goovaerts van Lichtpunt.

De 2 prijzen (nl+fr) worden gezamelijk uitgereikt door de Vrouwenraden en Staatssecretaris voor Gelijke Kansen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Bruno De Lille. Dit event vindt plaats op vrijdag 27 september, 16u30 in CC De Botanique, Koningsstraat 236, Brussel.De bekroonde films worden na de prijsuitreiking op het festival vertoond. Iedereen welkom daarna op de receptie !

logo CFFBpochoir_spirale_bilVrouwenraad_logo_300dpi